Gainer Nedir ? , Karbonhidrat Tozu, Mass Gainer Faydaları, Mass Gainer Nasıl Kullanılır ?

Mass Gainer

İçerik

1)Mass Gainer Nedir

2)Karbonhidrat Tozu

3)MASS Gainer Faydaları

4)Mass Gainer Nasıl Kullanılır

 

1)Mass Gainer Nedir

 

Mass Gainer,Gainer,weight Gainer isimli ürünlerin temel amacı kullanıcıya kilo aldırmaktır. Kilo alımına destek olan bu ürünlere içeriğinde bulunan yüksek karbonhidrat seviyeleri sebebi ile karbonhidrat tozu veya içeriğinde protein de bulunuyor ise yüksek kalorili protein tozunda denilmektedir.

 

2)Karbonhidrat tozu

 

Karbonhidratlar yaşamsal faaliyetlerimiz için gerekli olan önemli bileşenlerdir birçok faydasının yanı sıra kilo almak isteyen bireylerin ve sporcuların ilk tercihleridir. Supplement sektöründe bulunan kilo aldırıcı ürünlerin kullanıcılara kilo aldırmalarını sağlayan temel karbonhidrat kaynakları vardır bunlar; Maltodekstrin ve Dekstroz olarak bilinen karbonhidrat kaynaklarıdır.

 

2.1)Maltodekstrin

 

Maltodekstrin, tatlı olmayan, besleyici bir sakkarit polimeridir. Maltodesktin, Mısır nişastası, patates nişastası veya pirinç nişastasının uygun asit ve enzimlerle kısmi hidrolizi ile elde edilerek beyaz bir toz formda olan karbonhidrat kaynağıdır. [1]

 

2.2) Dekstroz

 

Dekstroz, glikoz olarak da bilinen bir tür basit karbonhidrattır. Vücudun ana enerji kaynaklarından birisidir ve kas hücrelere hızlı bir şekilde ihtiyaç olan enerjiyi sağlabilir.

Dekstroz, sporcuların kalori alarak kütle artış hızlarını ivmelendirdiği için kütle kazandırıcı ürünlerde sıklıkla kullanılır.

 

3)Mass Gainer Ürünleri Faydaları

 

-Kalori Alımı: kilo almak için gerekli olan günlük kalori alımını artırmanın kolay bir yolunu sunar.

-Uygun Beslenme: Mass gainer'lar konsantre bir besin kaynağı sunarak yoğun programları olan veya sınırlı iştahı olanların beslenme ihtiyaçlarını karşılamalarını kolaylaştırır.

-Kas Büyümesi: Genellikle kas büyümesi ve onarımı için çok önemli olan protein açısından zengindirler. Proteindeki amino asitler kas iyileşmesini desteklemeye ve kas kütlesinin gelişimini desteklemeye yardımcı olur.

 

Özetle:

Mass Gainer ürünlerinin en temel amacı, bireylerin kilo almasına ve kas kütlesi oluşturmasına yardımcı olmak için tasarlanmış besin takviyeleridir

 

4)Mass Gainer Ürünleri Nasıl kullanılır

 

Mass Gainer ürünleri temel olarak kalori alımını desteklemek için kullanıldıklarından dolayı, kullanım zaman ve sıklıkları kişilerin hedef ve ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstermektedir

Genel tavsiye edilen kullanım metodu ise sabahları 1 ölçek ve antrenmanlardan sonra 1 ölçek şeklindedir

 

Referanslar

1 https://www.ecfr.gov/current/title-21/section-184.1444


 

Daha eski gönderi
Daha Yeni Gönderi
Back to top

Sepete Eklendi